Webwinkel software

  Eigenlijk is het heel eenvoudig, om je webwinkel tot een succes te maken heb je een goed software pakket nodig. Het enige wat je hoeft te doen is een webwinkel beginnen waarmee je direct aan de slag kunt! Als je eenmaal een webshop hebt ingericht en aangekleed in je eigen huisstijl, kun je gemakkelijk wijzigingen doorvoeren met een goed beheersysteem. Maar hoe kies je nu een goede pakket voor je webwinkel?

  Hoe kies je de juiste webwinkel software?

  Er is veel software op het internet te vinden waarmee je zelf een webwinkel kunt samenstellen. Hier is een overzicht van meerdere aanbieders. Een keuze maken is niet gemakkelijk! Bedenk eerst wat je eisen zijn. Lees bijv blogs met webshop tips. Nog voordat je gaat rondkijken zal je voor jezelf na moeten gaan aan welke eisen jouw software zal moeten voldoen. * TIP: Maak een checklist van items waaraan de software zeker moet voldoen.

  Om je te helpen geef ik je al wat items die je op je checklist kunt zetten:

  Is de software google vriendelijk?

  Het is van belang dat de webwinkel software voldoet aan de strenge eisen van SEO. Let bijvoorbeeld op een goede url structuur, geen frames, unieke titels, duidelijke navigatie en een goede call to action.

  Wat kost het?

  Het kostenplaatje van je software zal vooral afhangen van je eigen kennis en tijd die je er in kan/wil stoppen. Bedenk dus goed van te voren of je er zelf nog tijd in wilt steken, of dat je een complete oplossing zoekt.

  Is de software nog uit te breiden?

  Je hebt een goede partij gevonden voor je huidige webshop. Je bent dan heel bescheiden van start gegaan en na een jaar op volle toeren te hebben gedraaid kom je erachter dat je pakket niet meer voldoet aan de eisen. Het is dus heel belangrijk om te zien of de software voor je webwinkel genoeg mogelijkheden biedt tot uitbreiding.

  Makkelijke betaalmogelijkheid?

  Is er een makkelijke betaalmogelijkheid te realiseren voor jouw klanten? Denk aan ideal, paypal of achteraf betalen.

  Up-to-date en veilig ?

  Hoe vaak brengt de software nieuwe updates uit en hoe gaan zij om met de veiligheid.

  Hoe is de support !?

  Hoe handig, gemakkelijk, gebruiksvriendelijk of goedkoop jouw webwinkel software ook is, support is belangrijk. Er kunnen altijd problemen opspelen en jij als ondernemer wilt dat deze problemen snel opgelost zijn.