6 voordelen voor het beginnen van een webwinkel


  Een webwinkel beginnen is lastig en kent veel vergelijkbare drempels die je ook bij een gewone winkel tegenkomt. De keuze van een webwinkel is niet altijd vanzelfsprekend. Maar een webwinkel, eventueel ter aanvulling van een "gewone" winkel, biedt gelukkig ook vele voordelen. Ik heb een overzicht gemaakt van de belangrijkste voordelen om een webwinkel te starten.

  1. Groot bereik door internet

  Het internet wordt dagelijks miljoenen keren bezocht door de Nederlandse bevolking. Een webwinkel is een gemakkelijke mogelijkheid om onder de aandacht te komen van deze vele potentiële klanten.

  2. Geen sluitingstijd

  Een webwinkel biedt als groot voordeel dat deze 24 uur per dag open is.

  3. Een webwinkel, veel goedkoper

  Voor een "gewone" winkel is een pand nodig. Gelukkig hoeft men bij het starten van een webwinkel enkel rekening te houden met de kosten van de website en hosting. Uiteraard komen daar nog eventuele kosten voor de software bij. Dit is uiteraard niet te vergelijken met de kosten die in rekening worden gebracht voor het behoud van een winkelpand.

  4. Een uitgebreid assortiment

  Met een webwinkel is het gemakkelijker om veel producten aan te bieden. Niet elk product hoeft op voorraad te zijn. Het product kan best aangeschaft worden wanneer deze besteld wordt. Je hoeft dus nooit meer "nee" te verkopen.

  5. Jouw klant, geen vreemde meer

  Door de vele mogelijkheden op het internet om de statistieken van je website bij te houden is je klant geen vreemde meer. Waar haken je klanten af, wat vinden zij het beste product, waar komen ze vandaan? etc. Google analytics is een goed voorbeeld voor het bijhouden van statistieken.

  6. Samenwerking

  Een webwinkel is uitermate geschikt om ook producten van je collega's aan te bieden. Uiteraard kun je dit proces ook omdraaien. Voor je het weet is er een mooie samenwerking ontstaan.